Goofies zeilwedstrijd in het teken van de watersnood in Colijnsplaat (1953)

Goofies zeilwedstrijd

Tijdens de briefing werd even stil gestaan bij de gebeurtenissen in Colijnsplaat op 1 februari 1953. Toen grote delen van Zeeland en Zuidholland door een stormvloed onderwater liepen behoedde een losgeslagen coastertje dat op de kade voor de vloedplanken strandde Colijnsplaat voor overstroming.

De race zelf was, net als in januari, uitdagend te noemen. Er stond een forse wind die tijdens de race nog toenam. Met name schippers en bemanningen die hun spinaker op zetten kregen het soms zwaar. Toeschouwers en andere deelnemers werden getrakteerd op soms duizelingwekkende  capriolen, terwijl de bemanningen uit alle macht probeerden hun spinakker weer onder controle te krijgen.

Soms kon zelfs de aangroei van de worstelende boten vanaf de wal worden gecontroleerd. Gelukkig liep het bijna altijd goed af, al kon niet alle schade worden voorkomen. Behalve wat deukjes in ego’s was er echter geen persoonlijk letsel. Net als tijdens de races van januari konden zeil liefhebbers die van “raggen” houden hun hart ophalen. Na afloop toonden de zeilers zich tevreden over de race en de baan.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van februari 2020

ORC A

Winnaar in ORC A werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Andre Tienpond uit Ouwerkerk met ’t SPANWIEL  en Luc Feremans uit Schilde (B) met de ANTILOPE die derde werd.

IRC A

naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Emiel van Hemeldonck uit Olen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd de ALDEBARAN V van de familie de Ridder met Dirk als geheim wapen aan boord voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO die derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel (B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

ONGEMETEN A:

In klasse A won Menno Vercouteren uit Kamperland met de INTENSE voor Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) met de POPEYE en Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht KAREL MET DE HOUTEN POOT die derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI  voor het jacht FARTHER BRUIN van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B) en voor schipper Versluis uit Haaften die met de ONDINE derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 maart 2020.

Foto dankzij Emiel Van Hemeldonck

Attachment
Bijlage Grootte
Goofies Race uitslagen februari 2020 133.07 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: