Wil Van Bladel: “Emma wil een medaille en het liefst een gouden”

Emma Plasschaert

"Emma Plasschaert is fit, staat scherp en is er klaar voor. Ik reken op een goed resultaat en ze is er klaar voor.” In een interview met De Morgen vertelt hoofdcoach Wil Van Bladel over de kansen van Emma Plasschaert op het WK Laser Radial zeilen dat op 23 februari van start gaat in Melbourne (AUS).

Volgens Wil Van Bladel ziet het weer in Australië er nu veranderlijk uit:

“Normaal is het daar nu 25 tot 30 graden maar nu ligt de temperatuur rond de 18 graden. Zoals het er nu voor staat kan het de eerste dagen alle kanten uit. Dan kNa er plots links of rechts, heel lokaal zelfs, wind opstaken. Later in de week zou het stabieler en voorspelbaarder zijn.”

Volgens Wil Van Bladel komt er nu een factor geluk bij.

“Emma is een beredeneerde zeilster maar op dit moment zijn de omstandigheden onvoorspelbaar - dan komt er een factor geluk bij kijken, het helpt wel als je rustig blijft en kan handelen in functie van de nieuwe situatie: hoe kom ik hier het beste uit...”

Van 21 tot en met 28 februari gaat in het Australische Melbourne, het Wereldkampioenschap Laser Radial door. De races gaan van start op 23 februari.
In de Laser Radial Women klasse zal Emma Plasschaert om een podiumplaats strijden tegen 109 andere zeilsters uit 41 verschillende landen.

Voor Emma is dit WK een belangrijke wedstrijd in aanloop van de Olympische Spelen en is het een goede test voor wat de 26-jarige over vijf maanden in Enoshima te wachten staat.

Foto: Emma Plasschaert, bron: Wind en Watersport Vlaanderen

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: