VIDEO: Sterke start voor Nederlandse Laser Radial zeilsters bij WK Melbourne

Marit Bouwmeester

In de baai van Melbourne kon op de eerste wedstrijddag van het WK Laser Radial in elke fleet 1 race gevaren worden. Shifty wind van 8 tot 15 knopen maakte het een zeer uitdagende dag voor de zeilsters. Marit Bouwmeester finishte haar race als 3e en staat daarmee op de 5e plek overall.

Mirthe Akkerman finishte als 4e en staat 7e. Daphne van der Vaart neemt met een 11e plek een 21e plaats overall in en Maxime Jonker voer een sterke race, maar bleek te vroeg gestart waardoor zij zich onderaan het klassement bevindt. 

Marit Bouwmeester komt tevreden van het water:

“Lekker dat het evenement is begonnen. Een 3e plek gevaren, dus dat is prima en ik kijk uit naar de rest van de week. Het is een goede krachtmeting om te zien hoe we ervoor staan in het Olympisch seizoen.”

Over haar doelstelling van het WK is Bouwmeester duidelijk:

“Gewoon hard blijven varen. Degene die dat het best doet staat bovenaan en hopelijk ben ik dat aan het eind van de week.”

Bekijk hier het interview met Marit Bouwmeester na de eerste dag op het WK Laser Radial zeilen:

Ook Mirthe Akkerman, die sinds eind 2019 samen met Jonker en Van der Vaart tot de trainingsgroep van Bouwmeester behoort, is blij met haar resultaat van dag 1:

“Het was zeker geen gemakkelijke race. Veel windshifts en een gele vlag, maar het ging goed. Ik ben blij met mijn wedstrijd.”

Bekijk hier het interview met Mirthe Akkerman na de eerste dag op het WK Laser Radial zeilen:

Akkerman weet haar voordeel te halen uit de samenwerking met Bouwmeester, Jonker en Van der Vaart:

“Je merkt dat we elkaar in de trainingen op hoog niveau blijven pushen en daardoor gaan sommige dingen hier tijdens het WK net wat makkelijker en maak je ook snel grote stappen”.

Daphne van der Vaart, die haar race als 11e over de finishlijn kwam voegt daar aan toe:

“Het werkt heel aanstekelijk om samen te trainen. Het niveau is echt heel hoog. Als wij tijdens een training een short course varen, voelt het alsof je een medalrace vaart. Er zit superveel druk op en iedereen is elkaar aan het opjagen, dus met dat gevoel trainen is wel heel tof.”

Over haar eerste race van het WK vertelt Van der Vaart:

“Het gevoel was echt goed vandaag. Ik lag er goed voor, maar na een windshift - niet in mijn voordeel - finishte ik ongeveer 11e. Prima begin, maar je wilt altijd meer.”

Maxime Jonker begint het WK met een te vroege start en dus een diskwalificatie voor haar race, maar richt haar blik met name op de positieve punten van de dag: Heb wel gewoon een goede pot gevaren vandaag. Het was alleen heel tricky en ik finishte prima, als 9e, maar bleek helaas te vroeg over de startlijn. Jammer, maar daar doe je nu niets meer aan. Op naar morgen! 

Wedstrijdschema Laser Radial

Zondag 23 t/m dinsdag 25 februari: Qualifying Series
Woensdag 26 t/m vrijdag 28 februari: Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: