Emma Plasschaert klimt van 17 naar 6 op WK Laser Radial zeilen

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert (BEL) is na de tweede zeildag van het WK Laser Radial zeilen in Melbourne (AUS) van plaats 17 naar 6 geklommen. Er kon zoals op zondag maar één manche gezeild worden.

In de blauwe groep eindigt Emma Plasschaert zondag als tweede achter de Zwitserse Maud Jayet. De Finse zeilster Tuula Tenkanen heeft de leiding in de gele groep.

Na twee manches staat Maud Jayet aan de leiding in het voorlopig tussenklassement. De Deeense titelverdedigster Anne-Marie Rindom staat op een tweede plek en Marit Bouwmeester (NED) met zes punten op een derde plek.

Het WK Laser Radial zeilen duurt nog tot vrijdag 28 februari.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: