Marit Bouwmeester klimt naar derde plek op het WK Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester

Op dag 2 van het WK Laser Radial in Melbourne (Sandringham) kregen de zeilsters net als een dag eerder te maken met zeer lichte, maar uitdagende omstandigheden waardoor er maar 1 race per fleet kon worden voltooid. Marit Bouwmeester (NED) voegde wederom een derde plek aan haar scorebord toe en klimt daarmee naar de 3e plaats in het overall klassement. Mirthe Akkerman bevindt zich na 2 dagen racen op de 8e plek.

Bouwmeester:

“Vandaag weer maar 1 wedstrijd gevaren. Een 3e plek, dus dat was prima. Maar het was echt heel tricky op het water. We hadden te maken met verschillende winden die tegen elkaar in vechten en er hingen veel buien in de lucht, dus dat maakte het racen lastig. Maar ik ben blij met twee 3e plekken tot nu toe en hopelijk kunnen we vanaf nu meer wedstrijden varen dan de afgelopen twee dagen.” 

Mirthe Akkerman finishte haar race van de dag als 9e en staat momenteel 8e:

“Het was moeilijk vandaag! Weinig wind en veel shifts. Ik had een goede start en kon netjes met de top meezeilen, maar de laatste downwind heb ik toch wat bootjes laten liggen. Dat was jammer, maar het was geen slechte race. Binnen de top 10, dus dat kan er zeker mee door! Hopelijk kunnen we morgen drie potjes varen en dan kunnen de finals beginnen. Daar heb ik zin in!" 

Daphne van der Vaart en Maxime Jonker kenden een lastige dag. Van der Vaart kwam haar race als 21e over de finish en zakt naar een 30e plaats.

“Ik doe geen rare dingen, maar het valt nog even niet op zijn plek. Maar er gaan gelukkig nog heel veel races komen en ik heb gewoon heel veel zin om het beter te doen,” vertelt Van der Vaart. 

Jonker voegde een 20e plek aan haar scorebord toe, maar staat mede door een diskwalificatie (wegens een te vroege start) op dag 1, op de 72e plaats:

“Vandaag ging oke, maar 1 verkeerde call werd heel hard afgestraft. Daardoor was het echt een inhaalrace, maar wel een inhaalrace waar ik happy mee ben. Het plan voor de komende dagen blijft hetzelfde: uitvoeren wat we kunnen en het beste eruit halen. Hopelijk komt er wat wind!"

Wedstrijdschema Laser Radial

Zondag 23 t/m dinsdag 25 februari: Qualifying Series
Woensdag 26 t/m vrijdag 28 februari: Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: