Nieuw: Arcona 345

Arcona 345

Na het succes van de” European Yacht of the Year” winnende Arcona 435 in 2019, is het Arcona Yachts team verheugd om de introductie van hun nieuwste model aan te kondigen - de Arcona 345.

De Arcona 345 is ideaal voor “short hand sailing” en is de nieuwe favoriete performance cruiser voor het wedstrijdcircuit maar uiteraard ook voor gewoon zeilen met familie en vrienden.

Torgny Jansson, oprichter van Arcona Yachts, zegt: "De Arcona 345 is zo'n spannend project voor ons. Ze heeft een iets groter zeiloppervlak dan de Arcona 340 om de optimale upwind prestaties te geven. Er is de mogelijkheid om met twee RVS stuurwielen te varen die kunnen worden opgewaardeerd tot Carbon stuurwielen. Met een helmstok als standaard, is ze zeer responsief, dus we kunnen niet wachten om haar te zien presteren in het wedstrijdcircuit.

De Arcona 345 weerspiegelt de kwaliteit en stijl van de rest van de Arcona vloot. Met een keuze tussen het rijke Khaya Mahonie interieur of het prachtige Light Oak interieur en de keuze van de eigenaar uit diverse stoffen zorgen tezamen met de ramen en vluchtluiken voor een licht schip met goede ventilatie en ongeëvenaard comfort.

Net als alle Arcona-modellen is de Arcona 345 gebouwd met de nieuwste materialen en geavanceerde technieken. De Zweedse roots komen terug in de prachtige lijnen en het strak en functioneel design.

De romp en het dek maken gebruik van vacuüm infusie technologie, een sandwich constructie met multi axiale rovings en Vinylester hars. Het kernmateriaal is 20mm Divinycell. Alle schotten zijn verbonden aan de romp en het dek voor extra sterkte. En zoals alle Arcona’s is ook de Arcona 345 voorzien van een heet gegalvaniseerde framewerk waar de mast opstaat, de kiel aan hangt en de hoofdwanten aan zijn verbonden.

Uitgerust met een krachtige fractionele tuigage, verjongde mast, twin spreader, kiel-stepped mast en voorbereid op een spinnaker uitrusting. Voor sterkte en stabiliteit is de bulbkiel gemaakt van met antimoon gehard lood.

De spiegel is open met een integraal zwemplatform. De grote opbergruimte in de kuip achter is toegankelijk vanaf twee verzonken luiken in de cockpit vloer. Extra opslag is te vinden in het achterste uiteinde van de cockpitbank en een kuiptafel is opgeborgen in de stuurboord berging. De kuipbanken, vloer en het dek kunnen worden voorzien van teak, standaard is het Arcona's iconische antislipmateriaal.

Nicolas Broberg, CEO van Arcona Yachts AB zei:

"We zijn erg trots om de Arcona 345 te introduceren. Op basis van feedback van klanten hebben we alle beste elementen uit het Arcona 340-ontwerp genomen en verbeterd met de inspiratie en lessen geleerd bij het ontwerpen van de Arcona 435 en het ontwikkelen van het ontwerp van het Arcona 465 carbon , het vlaggenschip. Ze is modern van binnen en van buiten. We hebben al een aantal Arcona 345’s van tekening verkocht en de eerste Arcona 345 zal beschikbaar zijn om te bekijken op het water in het voorjaar van 2020."

De Arcona 345 is momenteel het kleinste model in de Arcona Yachts vloot. Haar voorganger, de Arcona 340, gelanceerd in 2009 en werd genomineerd in de categorie, Performance Cruiser, European Yacht of the Year 2009/10. De Arcona 345 is een echte cruiser racer, ontworpen voor zeilers om te genieten van wereldklasse cruisen en racen. Ze heeft een zorgvuldig handgemaakt houten interieur met al het comfort van een cruiser, maar de romp, het dek en tuigage zijn allemaal gebouwd met de nieuwste technologische vooruitgang in het achterhoofd.

Alle specificaties van de nieuwe Arcona 345 vindt u op BoatZilla.

Arcona 345 interieur

Afbeelding: Arcona 345 interieur

Arcona 345 deck layout mogelijkheden

Afbeelding: Arcona 345 deck layout mogelijkheden

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: