Emma Plasschaert krijgt podium in het vizier op het WK Laser radial zeilen

Emma Plasschaert

Gisteren maakte Emma Plaschaert (BEL) 11 plaatsen goed en ook vandaag blijft Emma progressie maken in Melbourne. Ze wipt op dag 3 van de 6de naar de 4e plaats. Onze landgenote eindigde in regatta 3 van de blauwe groep als 3de, na de olympische kampioene Marit Bouwmeester (NED) en de titelverdedigster Anne-Marie Rindom (DEN).

In de tussenstand ziet Emma Plasschaert met 14 punten alleen Rindom (6 ptn), Bouwmeester (7 ptn) en de Zwitserse Maud Jayet (9 ptn) nog voor haar.

Bij de mannen, waar Laser Radial geen olympische klasse is, eindigde titelverdediger Simon De Gendt (BEL) dinsdag als zestiende in de derde regatta. Hij steeg in het klassement van de 33ste naar de 27ste plaats met 86 punten. Jan Heuninck (BEL) kwam als 31ste over de streep. Hij wipte van 24 naar 22 met 76 punten. De leiding blijft in handen van Daniil Krutskikh (RUS).

Het WK Laser Radial zeilen duurt nog tot vrijdag.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: