Emma Plasschaert zeilt naar 2de plaats op het WK Laser Radial

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert (BEL) heeft op de vierde zeildag van het Wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Melbourne opnieuw goede zaken gedaan. Vandaag werden er drie manches gezeild en werd ze respectievelijk 1ste, 3de en 8ste en stijgt ze van plaats 4 naar 2 in het tussenklassement.

Vandaag konden de zeilsters all drie geplande manches zeilen. Na zes manches moet Emma Plasschaert alleen nog de Nederlandse Marit Bouwmeester voor zich dulden. Marit Bouwmeester (NED) won haar drie manches in de blauwe groep en komt hiermee aan de leiding in het tussenklassement met 7 punten voor Emma Plasschaert (17 punten) en de Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom (18 punten).

De achterstand op Marit Bouwmeester (NED), de nieuwe nr. één in het klassement, bedraagt dus wel nog 10 punten.

In de Laser Radial klasse werden twee manches gezeild. Titelverdediger Simon De Gendt (BEL) eindigde daarin als 14de en 20ste. In het tussenklassement stijgt Simon van de 27ste naar de 20ste plaats met 78 punten. Jan Heuninck (BEL) werd 20ste en 45ste. In de tussenstand zakte hij van de 22ste naar de 27ste positie met 96 punten. De leiding blijft in handen van de Daniil Krutskikh (RUS).

Het WK Laser Radial duurt nog tot vrijdag.

Wedstrijdschema Laser Radial

Zondag 23 t/m dinsdag 25 februari: Qualifying Series
Woensdag 26 t/m vrijdag 28 februari: Qualifying Series / Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: