Marit Bouwmeester neemt de leiding in klassement WK Laser Radial zeilen na drie overwinningen

Marit Bouwmeester

Op de vierde wedstrijddag bij het WK Laser Radial in Melbourne, heeft Marit Bouwmeester (NED) uitstekende zaken gedaan. Drie overwinningen op een lange en zeer uitdagende dag brengen haar naar de top van het klassement. Maxime Jonker (NED) zet eveneens een mooie reeks (4,3,3) neer en klimt, na het wegstrepen van haar eerste race (UFD) van het WK, van de 50e naar de 11e plek.

Een zware dag op het water voor de zeilsters, met 3 races in 20 knopen wind, zorgt ervoor dat de Nederlandse dames op scherp staan. Marit Bouwmeester laat zien wat ze in huis heeft, juist onder uitdagende en uitputtende omstandigheden. Met drie race-overwinningen op zak komt de zeilster van het water:

“Dit was een lange en zware dag, maar het ging goed. Ondanks de stevige wind waren er nog verraderlijke richting- en drukverschillen in de wind. Mijn score was perfect, kan niet beter, en de uitvoering was nagenoeg perfect. In race 1 zaten nog wat slordigheidjes, maar daarna was het heel solide.”

Naast Bouwmeester en Jonker voer ook Daphne van der Vaart een steady dag. Met een 6e, 4e en 6e plek staat zij momenteel 13e. Mirthe Akkerman staat op een 19e plek, nadat zij als 10e, 11e en 14e over de finishlijn verscheen. Daarmee hebben alle Nederlandse dames zich verzekerd van een plek in de gold fleet. 

“We gaan nu zoveel mogelijk rust proberen te pakken”, vervolgt Bouwmeester.

“We zijn laat van het water gekomen en moeten morgen weer vroeg op voor nog eens 3 races. Vanaf morgen gold fleet. We staan er goed voor, maar zoals altijd begint het in de gold fleet pas echt. Morgen wordt er iets minder wind verwacht uit dezelfde richting, dus vanavond een goede debrief zodat we alle lessen van vandaag meenemen in de finals.”

Wedstrijdschema Laser Radial

Zondag 23 t/m dinsdag 25 februari: Qualifying Series
Woensdag 26 t/m vrijdag 28 februari: Qualifying Series / Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: