Coronavirus gijzelt nu ook de zeilsport: Rolex China Sea Race afgelast

Rolex China Sea Race

Het bestuur van de Royal Hong Kong Yacht Club (RHKYC) kwam deze week samen en stemde om dit jaar met pasen geen Rolex China Sea Race te laten plaatsvinden. De Rolex China Sea Race wordt vervangen door een van punt A tot A te zeilen offshore zeilrace.

De Rolex China Sea Race zal wegens het Coronavirus of Covid-19 virus niet gezeild worden in 2020 en is verplaatst naar 2021 omdat het van de Chinese overheid niet is toegestaan dat een vloot zeiljachten Hong Kong verlaat en aanmeert op de Filippijnen.

De Notice of Race (NoR) van de vervangingswedstrijd zal binnenkort worden uitgegeven. Ondertussen zou de RHKYC het zeer op prijs stellen dat iedereen die van plan is deel te nemen dit nu al zou melden. Een dergelijk melding zou niet worden beschouwd als een inschrijving maar is wel noodzakelijk om te polsen naar de mogelijk inschrijvingen zodat bij te weinig interesse geen nutteloos werk wordt verricht.

Over de Rolex China Sea Race

De Rolex China Sea Race is een tweejaarlijkse 565 zeemijl lange Offshore zeilrace die onder de World Sailing veiligheidscategorie 1 wordt gezeild onder de auspiciën van de Royal Offshore Racing Council (RORC) en brengt de deelnemers van Hong Kong (CHN) naar Subic Bay in de Filipijnen.

Rolex China Sea Race

Rolex China Sea Race

Rolex China Sea Race

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: