Marit Bouwmeester verstevigt koppositie op het WK Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester WK Laser Radial zeilen

De Nederlandse Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester behoudt haar koppositie na een zeer uitdagende wedstrijddag in de baai van Melbourne. Ze voegt wisselende resultaten toe aan haar scorebord: een 1e, 24e en 10e plek, maar mede door uiteenlopende resultaten in het gehele veld behoudt ze haar koppositie. Met 24 punten afstand tot de huidige nummer 2, Line Flem Host (NOR), gaat Bouwmeester met een flinke voorsprong haar laatste wedstrijddag in van het WK Laser Radial.

Maxime Jonker klimt met een 3e, 3e en 21e plaats naar de 7e plek in het klassement.

Bouwmeester blijft aan kop na lastige dag

“Vandaag hadden we erg variërende omstandigheden”, vertelt Bouwmeester. “Dat zorgde voor moeilijke races en daardoor ook wisselende resultaten in het veld. Ook ik had een lastige dag met een aantal ongelukkige beslissingen. De eerste race heb ik dominant gevaren en gewonnen, maar in race 2 en 3 had ik wel wat meer moeite. Maar we hebben gestreden om de schade zoveel mogelijk te beperken. Voor morgen wordt iets minder wind voorspeld, maar staan er wel weer 3 races op het programma. Nu dus zoveel mogelijk ontspannen!”
 
Jonker weet raad met zware omstandigheden

“We hadden een hele shifty wind vandaag. Deze richting hadden we eigenlijk nog nooit gezien. Maar ik ben er goed doorheen gekomen. De laatste 2 dagen waren wel echt een stuk zwaarder vanwege die 3 races per dag. De races zijn ook echt best lang, minimaal een uur. Dus het is hard werken, maar daarop zijn we voorbereid. We hebben hard getraind!
Morgen weer 3 races. Ik kijk nu nog niet te veel naar de omstandigheden. Elke race ga ik er weer met een open mind in en zal ik het maximale eruit proberen te halen!”

Daphne van der Vaart klimt na een 27e, 36e en een overwinning van haar laatste race van de dag naar de 11e plaats overall. Mirthe Akkerman blijft met een 9, 35 en 12 op de 19e plek hangen.
 
De grote voorsprong van Bouwmeester kan, nadat een tiende race gevaren wordt nog wel slinken. Vanaf de tiende race zal namelijk een tweede aftrekresultaat gelden. Er mogen 2 resultaten uit de opening series weggestreept worden, óf 1 uit de final series en 1 uit de opening series.

Wedstrijdschema Laser Radial

Zondag 23 t/m woensdag 26 februari: Qualifying Series
Donderdag 27 t/m vrijdag 28 februari: Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: