Emma Plasschaert strandt op een 9de plek tijdens het WK Laser Radial zeilen

Emma Plasschaert

Na een week van zeer lastige en uiteenlopende condities, is Emma Plasschaert (BEL) als 9de geëindigd op het WK Laser Radial zeilen in Melbourne.

De eerste twee dagen konden ze slechts één race per dag varen door de lichte en zeer variabele wind. Op de derde dag moesten de zeilers terug aan land gaan door een onweersbui, waarna ze om 17u opnieuw het water op gingen zodat ze die avond toch nog één race konden varen.

De vierde dag ging met een koude en sterke wind tot aan de limieten van de zeilers, waarin ze toch drie races finishten bij de dames en twee bij de heren. Gisteren was het met een 15 knopen wind de meest ideale zeildag van het WK.

Vandaag konden ze nog één race zeilen voordat de wind wegzakte en de tijdslimiet werd bereikt.

Emma begon haar laatste dag als vijfde in de tussenstand op vijf punten van de top-3. Gedurende de enige race van de dag kwam er echter een grote windshift in het nadeel van een groot aantal zeilsters uit de top-10. Emma finishte haar laatste race als 18de en eindigt zo als 9de in het klassement met 69 punten. De Nederlandse Marit Bouwmeester ging met het goud naar huis.

Bij de Laser Radial Men is titelverdediger Simon De Gendt (BEL) op de 19de plaats geëindigd met 160 punten en Jan Heuninck (BEL) werd 26ste met 203 punten. De eerste plaats bij de mannen ging naar de Daniil Krutskikh (RUS) met 22 punten.

Jan Heuninck

Foto: Jan Heuninck

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: