VIDEO: Belgische zeilers klaar voor de wereldkampioenschappen in Australië

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

Negen Belgische atleten zullen deze maand in Australië te volgen zijn op de WK's 49er, 49erFX, Laser Standard Men, Laser Radial Women en Laser Radial Men.

Van 8 tot en met 15 februari gaat het WK 49er en 49erFX door in Geelong. Op maandag 10 februari gaan de eerste races van start. Onze Belgische driekleur wordt verdedigd door Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers in de 49er, waar 80 teams aan de start verschijnen. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (foto) komen in actie in de 49erFX, zij gaan de strijd aan met meer dan 40 teams. De medailleraces worden op 15 februari gevaren.

Van 9 tot en met 16 februari gaat in Melbourne het WK Laser Standard Men door. William De Smet en Wannes Van Laer starten dinsdag 11 februari met racen. Hun vloot bestaat uit 130 deelnemers uit 45 verschillende landen.

Eind deze maand vindt ook het WK Laser Radial plaats met Emma Plasschaert, Simon De Gendt en Jan Heuninck. Later meer info over dit WK.

Wedstrijdschema WK 49er / 49erFX

Maandag 10 februari t/m woensdag 12 februari: Opening Series
Donderdag 13 t/m zaterdag 15 Februari: Final Series
Zaterdag 15 Februari: Medal Race
Meer info: https://49er.org/event/2020-world-championship/

WK 49er en 49erFX video preview:

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: