Nu ook getijdenvoorspellingen in routering software Squid X

getijdenvoorspellingen in routering software Squid X

Het Belgische bedrijf Great Circle-Squid, sinds 2014 de officiële weersvoorspelling leverancier van de Volvo Ocean Race, heeft een significante upgrade gedaan aan haar software Squid X voor Windows en MacOS: buiten de reeds aanwezige wind en golfhoogte informatie worden er nu ook de getijdenvoorspellingen gebruikt.

Voor de getijdenvoorspellingen is Great Circle-Squid in zee gegaan met Worldtides.info, een wereldspeler die over de getijde data beschikt van meer dan 8.000 getijdestations.

Squid X

Deze getijde data is in de routeringsoftware Squid X niet alleen een extra troef voor wedstrijdzeilers om de optimale route te bepalen maar kan voor zeilers die langere tochten maken ook gebruikt worden om uw vertrek en aankomst beter en makkelijker te plannen zodat men met een gewenste waterhoogte aankomt.

vertrek en aankomst plannen met Squid X

Great Circle-Squid, gesticht in 2010, is een wereldwijd leider op het vlak van weersvoorspellingen en routeringssoftware voor de zeilsport.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: