Nederlands - Belgisch duo Robert Drontmann en Valerie Suy wint Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe Cup

De Antwerp Snipe Cup opende afgelopen weekend het voorjaar en het nieuwe zeilseizoen op het Galgenweel. Naar aloude gewoonte kwamen naast de talrijke Belgische boten er ook enkele buitenlanders mee strijden voor de Cup. 

Na een prachtige, zonnige zaterdag met 4 windward leeward reeksen genoten de zeilers van de traditioneel door Cleydael Golfclubs aangeboden frietjes met stoofvlees. Aansluitend was er de al even traditionele aanwezigheidstombola met talrijke prijzen van o.a. Landtmeters, DB Marine, Sportoase en Elvström Sails.

Antwerp Snipe Cup

Zondag kondigde zich als een natte, koude winderige dag aan, maar dat kon de strijdlust bij de deelnemers die aan de start kwamen niet temperen.  Ook in de vlagerige zuidwestenwind bleven de reeksen steeds spannend, met minimale verschillen tussen de boten. 

Antwerp Snipe Cup

Het was uiteindelijk de medalrace voor dubbele punten die de winnaar zou bepalen.  Het Nederlands - Belgische duo Robert Drontmann en Valerie Suy won uiteindelijk voor titelverdedigers Yannick Laumans en Dirk De Bock. 

Het jonge team Yannick Bongaerts Jan Everaert duwde in extremis het Noorse team van Karl Otto en Maren Book van het podium. 

Het was weer een geslaagde editie door de inzet van de Antwerp Snipe Cup vzw in samenwerking met VVW Galgenweel, gesteund door Cleydael Golfclubs, Qubico, Kine Van Den Bergh, Care Plus, Klean Kanteen, Elvström Sails, Sportoase, Landtmeters, J-M Sails and Bags, DB Marine en Patagonia.

Antwerp Snipe Cup

Tekst: Jan Peeters
Foto's: Erwin Van Iseghem

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: