Start Hiswa is ook start inschrijving YSY Ronde om Noord-Holland

Ronde om Noord-Holland

De YSY Ronde om Noord-Holland is de zeilwedstrijd, die Yachtclub Seaport IJmuiden voor de 24ste keer organiseert. De gemeente Velsen, Rauw aan Zee, heeft zich als hoofdsponsor aan dit zeilspektakel gecommitteerd.

Op vrijdag 19 juni varen voor de 24ste keer weer ruim 120 zeilboten de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilrace die start in Bataviahaven te Lelystad en eindigt tussen de pieren van IJmuiden.

De inschrijving voor dit jaarlijkse evenement is inmiddels begonnen. De geoefende wedstrijdzeilers, als zeilers die minder ervaren zijn om van zoet naar zout te varen, doen jaarlijks aan deze race mee.

Wat is mooier om met een sliert van ruim 100 boten ’s nachts over de Waddenzee te varen, wetend dat je niet alleen bent. Daarom is deze race ook een prima tocht voor de zeiler met minder wedstrijd ervaring om het spel van de elementen te leren kennen.

De eerst schepen komen op zaterdag 20 juni aan. Voor de ruim 40 vrijwilligers is het altijd weer een verrassing hoe laat de eerste boot langs de finish boei gaat. Dit alles hangt af wat de wind ons brengt op Marker -en IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee.rond de laangste dag.

De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van de vrijwilligers. Maar ook de sponsoren die ons jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar. We zijn dan ook zeer verheugd IJmuiden aan Zee of te wel Rauw aan Zee dit evenement omarmt.

Informatie zie: https://rondeomnoordholland.nl

Tekst en foto: Majel Tromp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: