Coronavirus: HISWA Amsterdam boat show sluit de deuren

HISWA Amsterdam boat show

Het Coronavirus legt nu ook de watersport lam in Nederland. De HISWA Amsterdam boat show sluit na 2 dagen beurs zijn deuren. Bovendien adviseert Het Watersportverbond alle zeilwedstrijden in Noord Brabant af te gelasten.

Gisteren was er volgens HISWA corperate communicatiemanager Nils Vonder nog geen reden om de beurs niet te laten doorgaan. Op onze vraag welke maatregelen er werden genomen om de duizenden bezoekers en ook de standhouders te beschermen tegen besmetting van het coronavirus COVID-19 gaf hij ons het volgende antwoord:

“Als internationale beurs- en congresorganisatie volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot het COVID-19 coronavirus op de voet en staan in contact met gespecialiseerde instanties om voorzorgsmaatregelen te treffen. De richtlijnen van het RIVM en de GGD hanteren wij als uitgangspunt voor te nemen voorzorgsmaatregelen.”

Volgens Nils Vonder was de HISWA opzet van de beursvloer ruim bemeten en waren de ruimtes goed geventileerd. Deze maatregelen moesten mede voor een veilige omgeving zorgen voor alle betrokkenen.

Hiswa Amsterdam Boat Show 2020

De Hiswa Amsterdam Boat Show 2020 op dag 1

De HISWA adviseerde om minstens twee meter afstand te houden van elkaar via boodschappen op schermen en posters. Volgens Nils Vonder lag de verantwoordelijkheid bij de bezoekers en de standhouders zelf. Zij moesten gepaste afstand houden net zoals op straat of op andere locaties. Het stoppen van HISWA door de overheid was volgens Vonder niet aan de orde.

Hiswa Amsterdam Boat Show

Bezoekers aan het demoplein op de Hiswa Amsterdam Boat Show 2020

Wij vroegen wat er zou gebeuren mocht de HISWA Amsterdam Boat Show van overheidswege moeten stoppen. Zijn er dan compensaties voorzien voor diegene die een ticket gekocht hebben en de wat met de standhouders?

Nils Vonder antwoordde dat vooraf inderdaad wel de vraag gesteld werd door enkele bezoekers. Zij zouden in dat geval van sluiting een restitutie krijgen. Voor de standhouders gelden de algemene voorwaarden.

Voor de standhouders was de HISWA Amsterdam Boat Show op dag één alvast een tegenvaller. "Er waren opmerkelijk veel minder bezoekers dit jaar op de openingsdag, dit was ook te verwachten." vertelde Michael Godaert ons van Domani Yachts.

Coronavirus heeft ook invloed op organisatie zeilwedstrijden

Via een persbericht meldt het Watersportverbond ons dat zij het advies van sportkoepel NOC*NSF volgen. Het verbond adviseert verenigingen om wedstrijden in Noord-Brabant af te gelasten. Dit geldt vooralsnog tot en met komend weekend.

Daarnaast vraagt het Watersportverbond dat verenigingen alert zijn rond trainingen en bijeenkomsten voor grotere groepen. Dit doen zij dan ook voor de extra ALV van het Watersportverbond op dinsdag 24 maart.

De NOC*NSF heeft het Watersportverbond geadviseerd om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s in de provincie Noord-Brabant om alle evenementen - waaronder sportwedstrijden- tot en met komend weekend af te gelasten.

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: