Coronavirus: alle Belgische zeilwedstrijden geannuleerd tot 31 maart 2020

Coronavirus COVID-19

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 en gelet op de richtlijnen van de Veiligheidsraad en de aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, waaronder onze federatie arts, heeft de Vlaamse zeilfederatie Wind en Watersport Vlaanderen beslist om alle nationale zeilwedstrijden te annuleren tot 31 maart 2020.

In het zonet ontvangen persbericht meldt WWSV vertelt ons:

  • dat alle nationale wedstrijden geannuleerd worden tot 31 maart 2020, in navolging van de beslissing van de Nationale zeilfederatie Belgian Sailing, die gisterenavond werd genomen.  WWSV vraagt haar clubs om deze maatregel strikt toe te passen.
     
  • om alle WWSV en VTS opleidingen, bijscholingen en vergaderingen in Vlaanderen tot en met 3 april af te gelasten of uit te stellen.

Verder vraagt WWSV om alle activiteiten te annuleren tot en met 3 april, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

WWSV wil met onze sport geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus.

Alhoewel onze sport (in buitenlucht) een beperkt risico heeft op besmetting van het Coronavirus COVID-19, blijven de kleedkamers, douches en andere infrastructuur waar onze sporters en families samenkomen een risicohaard. Cafetaria moeten sowieso gesloten zijn.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: