VIDEO: J Class superjachten crashen spectaculair tijdens startprocedure

 J Class superjachten crashen spectaculair tijdens startprocedure

Tijdens de Superyacht Challenge Antigua regatta zijn twee J Class superjachten in de laatste minuten voor de start van de eerste wedstrijd in een bakboord stuurboord situatie spectaculair op elkaar geknald.

Het incident vond plaats tussen de twee J Class superjachten Svea en Topaz. Beide zeiljachten liepen grote schade op en trokken zich onmiddellijk terug uit de race. Twee bemanningsleden hadden medische hulp nodig.

Noch Svea noch Topaz kunnen verder deelnemen aan de Antigua Superyacht Challenge regatta.

De schade aan boord van J-Class Topaz is aanzienlijk:

J Class crash

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: