YSY Ronde om Noord-Holland 2020 is afgelast

Ronde om Noord-Holland

Ook de Ronde om Noord-Holland ontkomt helaas niet aan de situatie waarbij evenementen afgelast (moeten) worden. De Port of Amsterdam heeft besloten om in elk geval tot 1 juli geen vergunning te verlenen voor zeilevenementen in haar verkeersgebied. Dit betekent dus dat de deelnemers niet kunnen finishen in of bij IJmuiden.

Gezien alle onduidelijkheden over de verdere ontwikkelingen en maatregelen ziet de organisatie ook geen mogelijkheid om alternatieve scenario’s uit te werken. Dit omvat ook verplaatsen van het evenement naar een latere datum. Daarom heeft men het besluit moeten nemen om de Ronde om Noord-Holland editie 2020 af te gelasten.

Editie 2021 wordt gevaren op 18 en 19 juni.

Dit meldt Rainier de Groot ons, Voorzitter stichting Ronde om Noord-Holland.

Mededeling Port of Amsterdam

Port of Amsterdam nam vandaag contact met de organisatie op over het niet verschaffen van de vergunning. M.a.w dit bericht kwam, voordat de regering aangaf dat evenementen tot 1 juni geen plaats kunnen vinden. De haven voelt zich genoodzaakt nog strenger te zijn in haar beleid

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: