Goofies Race maart: forse schade dwingt boot op de kant

Goofies Race

Tijdens Goofies Race van afgelopen zaterdag op de Oosterschelde konden de zeilers genieten van mooi weer, een mooie wind 4 bfr en een mooie baan van 22 mijl rond de plaat  van de Vuilbaard. Helaas was er in het eerste deel van de wedstrijd een pech- en een fors schadegeval.

Een boot verloor om onbekende reden zijn roer en moest door een tehulpsnellende boot naar de haven worden gesleept. Omdat een boot zonder roer zich moeilijk laat slepen koste het nogal wat moeite om de boot daadwerkelijk de haven binnen te krijgen. Pas toen een andere , wat grotere, zeil boot langszij vastmaakte lukte het om de pechvogel naar binnen te brengen en af te meren.

De Winged Winner, de boot van Hans Buijtink (NED), één van de Goofen zelf, werd in een klassieke bakboord stuurboord situatie hard aangevaren door de Xapa2 van Jos Groffils (BEL). Doordat de bediener van de grootschoot die onvoldoende vierde of kon vieren, kon de Xapa2 die moest uitwijken onvoldoende afvallen. Een forse aanvaring was het gevolg. De Winged Winner liep behoorlijke structurele schade op. Door het ontstane gat liep de boot in hoog tempo vol water. Door vol gas naar de kraan in de haven van Colijnsplaat te varen en snel ingrijpen van havenmeester Jaap De Pree die met een pomp op de steiger verdere schade kon voorkomen.

De deelnemers waren verder best tevreden over het weer en de baan.

Goofies Race

Verwachtingen voor de eind uitslag in april.

Met nog één wedstrijd te gaan, staan voor de meeste klassen de winnaar  van einduitslag voor het winter seizoen 2019-2020 al wel vast:

In de klassen ORC A en IRC A  kan de overwinning Marco de Bat met de BATTELEUR niet meer ontgaan.

In ORC B wordt Bas Dijkhuizen met de ELYXIR de nieuwe kampioen

In IRC B wordt Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT  met 5 punten de nieuwe kampioen

In ongemeten A heeft Mark van Driel met de FAMOUSGULL 2 de eerste plaats vast in handen

Alleen in de klasse ongemeten B hangt de overwinning nog af van het resultaat van de laatste wedstrijd. Daar hebben  Adri van de Velde met de SPOTGAAI  en I.P. Versluis met de ONDINE beiden nog kans op de eindoverwinning.

Goofies Race

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van maart 2020

ORC A

Winnaar in ORC A werd René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR  en Frans de Vries-Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK die derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Emiel van Hemeldonck uit Ohlen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX  die derde werd.

ORC B

Winnaar in ORC B werd Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR  voor  Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Ab Pasman uit Son en Breugel die met de SUNSHINE 4 derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel (B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

ONGEMETEN A:

In klasse  A won M van  Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 voor Winfried Guelleaume  uit Steendorp (B) met de POPEYE en Dick Nonnekens uit Wissekerke  die met de SHARK derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd jacht FARTHER BRUIN  van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B)  voor Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen met de SPOTGAAI  en Leo van Haastrecht uit Meise (B)  die met de  BOEBOE  derde werd.

Alle uitslagen en tussenstand

Goofies Race uitslagen maart 2020

Goofies Race tussenstand maart 2020

Volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 4 april 2020 en dat is de laatste Goofies wedstrijd van het winterseizoen 2019-2020

Voor de foto's bedanken wij: Sophie Booms, Pierre Mermans en Emiel van Hemeldonck

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: