24 Uurs Zeilrace 2020 ook afgelast door coronacrisis

24 Uurs Zeilrace 2020

De 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace die op 28 en 29 augustus verzeild zou worden, is afgelast. Doordat het kabinet evenementen tot minstens 1 september heeft verboden, kan deze unieke zeilrace voor het eerst in 56 jaar niet doorgaan. 

Pijn in ons zeilershart

Voorzitter Klaas Jan Kroon verwoordt het gevoel van de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken:

“Met pijn in het zeilershart nemen we deze beslissing. Begrijpelijk, want gezondheid gaat natuurlijk boven ons zeilevenement. Het is jammer, maar aan de andere kant is het nu wel in een vroeg stadium duidelijk. Het is lastiger als de inschrijving steeds weer uitgesteld moet worden en uiteindelijk de wedstrijd toch niet doorgaat. Ik krijg van diverse kanten de vraag of we het evenement later in het jaar kunnen plannen, of een kortere wedstrijd of ander alternatief. Maar dat is net zo onzeker, dat moeten we niet willen. We stellen wel zo’n 3000 zeilers teleur, maar het kan niet anders. Ook voor de stad Medemblik is dit een domper. Voor het eerst in 56 jaar zal er geen feest op de kade zijn tijdens het weekend van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. De stad zal ongewenst rustig zijn. Maar we gaan er volgend jaar gewoon een dubbel feest van maken.”  

56ste editie in 2021

De datum van de 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace is 27 en 28 augustus 2021.  

Tekst: Diana Bogaards
Foto: Laurens Morel Salty Colours

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: