Zeilers weerbericht weekend 04-05 april 2020

Weerkaart vrijdag 3 april 2020

Lente!!!  Dit weekend trekt een hoog van west naar oost over onze kust waardoor via een zuidoostelijke tot zuidelijke stroming droge, en zachte continentale lucht wordt aangevoerd.

Een koufront, verbonden met een depressie ter hoogte van Scandinavië, is deze ochtend vrijdag 3 april 2020 over de regio getrokken maar kan vandaag toch nog voor een aantal wolkenvelden zorgen. Een hogedrukgebied, met centrum boven de Golf van Biskaje, verplaatst zich stilaan in de richting van Polen. De volgende dagen wordt dan ook zachtere lucht uit het oosten tot het zuiden aangevoerd.

Zaterdag 4 april start wisselend bewolkt. Na de middag wordt het geleidelijk zonniger.. Matig, later goed zicht. Maxima rond 13°C. Minima rond 5°C.

Wind op zee: Zwakke tot matige wind (5-8 kt) uit Z, krimpend naar ZZO en toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.6m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit Z, krimpend naar ZZO en toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.4m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is zeer stabiel. In de loop van de namiddag ontwikkelt een zeebries (NNO 8-12 kt) waardoor de wind langs de kust ruimt en in kracht toeneemt.

Weerkaart zaterdag 4 april 2020

Zondag 5 april wordt een mooie, zonnige dag. Goed zicht. Maxima rond 18°C. Minima rond 7°C.

Wind op zee: Matige tot vrij krachtige wind (15-20 kt) uit ZO, ruimend naar ZZO. Golven rond 0.75m.

Wind aan de kust: Matige wind (8-12 kt) uit ZO, ruimend naar ZZO. Golven rond 0.5m.

Rukwinden: 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is zeer stabiel.

Weerkaart zondag 5 april 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: