Frans zeiljacht zinkt in Nederlandse haven vanwege coronamaatregelen

Franse zeiljacht La Marie Célime gezonken

Zondagmiddag werd in de oude Veerhaven van Terneuzen het gezonken Franse zeiljacht La Marie Célime door bergingsbedrijf Multraship boven water gehaald. Het schip verging zaterdagnacht nadat het maandenlang tegen de buitensteiger had liggen bonken, dat schrijft de PZC.

Zondagmiddag staken alleen de masten nog boven water. Het schip lag al een paar maanden in Terneuzen nadat het vanwege pech de haven was binnengesleept. De eigenaar kon vanwege de coronacrisis maatregelen niet meer naar zijn zeilboot. 

Het overschrijden van de landsgrenzen is door de coronamaatregelen nog steeds niet toegelaten. Ondertussen maken vele eigenaars zich terecht zorgen over het onderhoud van hun dierbare bezit alsook de staat waarin het zich bevindt. Voor veel booteigenaren met een jacht in het buitenland is dit dan ook een beeld als uit een nachtmerrie.

zeiljacht gezonken

Heeft u na het lezen van dit nieuwsbericht een onweerstaanbare drang om naar uw zeilboot of zeiljacht in het buitenland te gaan laat het dan weten in de reacties op onze Facebook Pagina. Onze federaties en de overheid lezen mee.

Foto © Harmen Van Der Werf

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: