Alone Together: een film over eenzaamheid en solidariteit

Alone Together

Marie-Amélie Lenaerts, de eerste Belgische solozeilster die in wedstrijd de oceaan overstak, liet een kortfilm maken over haar gekke uitdaging tijdens de Mini Transat van 2019.

Gedurende 29 dagen op zee, met volle zeilen en al haar zintuigen op scherp, ontdekt de Marie-Amélie Lenaerts de moeilijkheden van het solozeilen. Ondergedompeld in een wereld waar de natuur domineert begint Marie-Amélie haar kracht te waarderen.

Marie-Amélie Lenaerts

Alone Together is een verhaal geworden van eenzaamheid maar ook van solidariteit want in het midden van de oceaan wanneer drama's zich voltrekken maakt de concurrentie snel plaats voor wederzijdse hulp aan mekaar.

Regisseur Julien Charpentier heeft het avontuur van Marie-Amélie Lenaerts in zijn menselijke context willen plaatsen: de familiebanden, steun van vrienden en de solidariteit tussen de deelnemers van de Mini Transat.

Julien leerde Marie-Amélie Lenaerts in 2019 kennen via een interview tijdens het radioprogramma Tendances Première. Geïnspireerd door haar woorden besluit hij contact met haar op te nemen en oppert het idee om een film over haar avontuur te maken. Twee weken later ontmoetten Marie-Amélie en Julien elkaar voor het eerst op een ponton in Bretagne. Ze deelden 24 uur lang hun passie voor de zee en zagen in deze ontmoeting al snel de kans om een mooi verhaal te vertellen. Marie-Amélie opent haar boot en de film kan beginnen.

Julien Charpentier

Film tijdelijk gratis beschikbaar

De film zal via ClubRacer tijdelijk gratis beschikbaar zijn uit respect voor de filmmaker die er nog zijn brood mee wil verdienen tijdens verschillende filmfestivals.

 

Leestips van onze redactie:

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: