De Solo 100 Mijl: een serieuze uitdaging voor de (Belgische) solozeiler

Solo 100 Mijl

De Solo 100 Mijl is een uitdagende prestatietocht zonder veel regels en met nog minder restricties. Het parcours verkent de uithoeken van de Belgische Noordzee. Je kan het hele jaar door instappen vanuit om het even welke haven. Je start aan de meest nabije boei en vaart de driehoek rond om te eindigen waar je begonnen bent. Je houdt je tijden en je aandacht erbij. Je bent een etmaal onderweg. 

Je rekent met wind en stroom en beslist of je met of tegenwijzerzin vaart. Een goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen en een goede inschatting van de risico’s voor een veilige tocht en een  persoonlijke besttijd. 

Er is geen comité. Je metgezel heet fair play. Zoals de uitdaging hier beschreven wordt lijkt het een makkie maar vergis je niet. De Solo 100 Mijl is een serieuze uitdaging. Eenmaal de touwen los sta je er alleen voor en ben je als enige verantwoordelijk voor de veiligheid van de boot en jezelf.

De Solo 100 Mijl maakt een voortdurende rangschikking op. Je ziet je persoonlijk record gepubliceerd op de facebookpagina en je unieke prestatie staat voor eeuwig in jouw en alle andere solozeilers’ geheugen getatoeëerd. Misschien vertel je straks wel met die coole blik op dat merkteken 35 mijl uit onze kust: ‘Ik ben even naar de Birkenfels gevaren.’ 

Lukt het niet die eerste keer of mik je op een betere tijd? De Birkenfels loopt niet weg! 

Waar wacht je nog op? 

alle info op https://www.facebook.com/solo100mijl/ of via solo100mijl@hotmail.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: