VIDEO: VO65 Austria Sailing Project kan net op tijd vertrekken uit het Caraïbisch gebied

VO65 Austria Sailing Project

De VO65 Austria Sailing Project (voorheen VESTAS) was naar de Caraïbische eilanden vertrokken om mee te doen aan diverse races aldaar. Na de Overwinning in de ARC en een goede klassering in de RORC Caribbean  600 werd de St Maarten Heineken Regatta onverwacht de laatste wedstrijd door de coronacrisis. Wat eerst leek op een korte periode van afwachten liep uit op een versneld vertrek uit het gebied omdat zeer binnenkort het orkaan seizoen start.

Bij gebrek aan mogelijkheid om bemanning en gasten in te vliegen werd gekozen voor een tocht met mensen die ook geen terugtocht meer konden krijgen naar Europa. Aan boord onder meer oud Whitbread zeiler Marc van Dongen (NED) die in St Maarten met zijn vrouw wedstrijdleider was tijdens de Heineken Regatta.

De terugtocht werd in 17 dagen gedaan en eindigde op 6 mei in Scheveningen. Hier gaat de boot en bemanning betere tijden afwachten om zich klaar te maken voor The Ocean Race die volgend jaar in oktober zou moeten starten.

Tekst en video: Anton van de Koppel / On Air Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: