Pampus Regatta: eerste officiële zeilwedstrijd van 2020

Pampus Regatta

We krijgen goed nieuws te horen: de Pampus Regatta zal op 5 en 6 september geagendeerd gezeild wordt. De Pampus Regatta wordt daarmee in Nederland de eerste formeel bevestigde zeilwedstrijd voor kajuitjachtzeilers en kielboten in 2020.

De voorbereidingen zijn reeds gestart en wat bijzonder is: Marina Muiderzand wordt de uitvalsbasis van de Pampus Regatta dit jaar. Dat betekent dat alle boten naar Muiderzand komen, de Raceoffice hier wordt ingericht en ook het sociale programma op Muiderzand zal plaatsvinden.

De wedstrijden zullen ook dit jaar in de zandwinput onder forteiland Pampus worden gezeild. Hier is het diep genoeg zodat wier geen kans maakt.

“Dat is ons vorig jaar goed bevallen en ook gezien de positieve reacties van de deelnemers is het logisch om terug te keren naar dit gebied”, aldus de organisatie.

Of de zondag één lange baan of twee keer een middellange baan wordt gevaren is afhankelijk van de actuele wiergroei.

“Als de route naar Volendam vrij is, zullen we één lange baan varen van circa 25 mijl. Is er nog veel wier dan worden het twee middellange races in de zandwinput. Voor de eenheidsklassen kunnen we op zondag ook een korte baan organiseren.”

De concrete invulling wordt nu uitgewerkt, maar inschrijven kan al via deze link.

Meer nieuws volgt uiteraard via ClubRacer.

Pampus Regatta

Vrijwilligers gevraagd

De Pampus Regatta kan niet worden georganiseerd zonder de medewerking van vrijwilligers. Men is op zoek naar:

  • office-medewerkers (vrijdagavond en zaterdag- en zondagochtend en zaterdag (eind van de) middag
  • medewerkers op Startschip (vlaghandelingen)
  • mederwerkers Finishschip (tijden waarnemen, schrijvers en uitslagenverwerking)
  • RIB-bemanning

Heb je interesse om ze te helpen, laat het weten via deze link.

Pampus Regatta

Foto's: Pampus Regatta archief 2019 door Hans Knapper

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: