HISWA Amsterdam Boat Show stopt ermee

HISWA Amsterdam Boat Show

RAI Amsterdam stopt met HISWA Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn naar eigen zeggen de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland. In maart dit jaar vond de 65ste editie en daarmee de laatste HISWA Amsterdam Boat Show plaats. RAI Amsterdam zegt ons dat ze met pijn in het hart afscheid nemen van dit iconische evenement voor de watersport.

Het besluit om met de HISWA te stoppen komt naar eigen zeggen voort uit de sterk veranderde watersportwereld. Het bootbezit is afgenomen, een trend waarvan verwacht wordt dat deze de komende jaren doorzet. Dit leidde de afgelopen jaren tot veranderingen in het aanbod op de beurs en dalende bezoekersaantallen. 

Een andere reden is de vraag van deelnemende exposanten. Bijna 50% van de exposanten neemt deel aan zowel HISWA Amsterdam Boat Show als HISWA te Water. Velen hebben aangegeven dat dit een te grote marketinginvestering is.

Opvallend minder bezoekers dit jaar

Eerder dit jaar moest de HISWA  Amsterdam Boat Show zijn deuren na twee dagen al sluiten wegens de coronacrisis. Voor de standhouders was de HISWA Amsterdam Boat Show op dag één alvast een tegenvaller.

"Er waren opmerkelijk veel minder bezoekers dit jaar op de openingsdag, dit was ook te verwachten."

vertelde Michael Godaert ons van Domani Yachts.

Meer ruimte voor HISWA te WATER

Met het beëindigen van HISWA Amsterdam Boat Show wordt ruimte geboden aan HISWA te WATER in Lelystad, georganiseerd door HMM Exhibitions. Merkeigenaar van de beurzen Vereniging HISWA-RECRON steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.

De HISWA Amsterdam Boat Show was in al die jaren voor vele watersportbedrijven en watersporters de start van het watersportseizoen.

Heeft u een reactie of commentaar over het ter zielen gaan van de HISWA Amsterdam Boat Show dan kan dit via onze Facebook fanpagina.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: