VIDEO: Jonas Gerckens' jeugddroom

Jonas Gerckens

Op 38-jarige leeftijd staat de Belgische schipper Jonas Gerckens op het punt zijn jeugddroom te vervullen: deelnemen aan de Route du Rhum. Deze race, met start voor Saint-Malo in Bretagne met finish aan Point-à-Pitre in Guadeloupe, is beroemd geworden door de moeilijke weersomstandigheden in deze tijd van het jaar.

"Jonas' droom" staat in 2018 op het punt om uit te komen, maar om dat te doen, zal hij 4 stormen moeten trotseren: schade, materiële breuk en vooral, hij zal zichzelf onder ogen moeten zien.

Het sportieve doel van Jonas is tweeledig: de Atlantische Oceaan overstekken met zijn nieuwe Class 40 en het Belgische zeilrecord in zijn categorie te verslaan door als 14de van de 53 boten te finishen.

 

De film " le Rêve de Jonas' is niet publiek en enkel voor educatief gebruik volgens de uitzondering op het auteursrecht.

Over de Route du Rhum

De Route du Rhum is een non-stop solo-zeilwedstrijd over de Atlantische Oceaan die elke vier jaar wordt gezeild. De race werd in 1978 voor het eerst gehouden, en behoort tot de meest veeleisende solowedstrijden

Lees ook: Jonas Gerckens laat nieuwe Class 40 bouwen

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: