Zeilers weerbericht weekend 6-7 juni 2020

Weerkaart vrijdag 5 juni 2020

Wisselvallig en winderig. Een depressiekern over de Noordzee bepaalt ons weer. Storingen of soms onstabiele zeelucht eraan verbonden verplaatsen zich over onze kust.

In het zog van het koufront dat onze regio gisteren donderdag 4 juni ’20 onze kust passeerde, wordt vandaag vrijdag 5 juni ’20 koelere, onstabiele lucht aangevoerd waarin verscheidene convectieve cellen kunnen ontwikkelen waarbij buien en mogelijk onweer het weerbeeld bepalen. Morgen zaterdag 6 juni ’20 komt het hoogtelaag van dit systeem nagenoeg tot stilstand boven onze streken waardoor het ook de rest van deze periode eerder koel en wisselvallig blijft.

Zaterdag 6 juni is het wisselend tot zwaarbewolkt en meestal droog. Maar in de loop van de namiddag of tegen de avond vallen er buien. De kans op onweer vergroot dan ook. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 15°C. Minima rond 10°C.

Wind op zee: Krachtige wind (22-27 kt) uit WZW, tijdelijk krimpend naar ZW en toenemend tot hard à stormachtig (31-38 kt). Golven rond 1.5m, toenemend tot 2.4m.

Wind aan de kust: Krachtige wind (22-27 kt) uit ZW, toenemend tot hard (28-33 kt). Golven rond 1.2m, toenemend tot 1.6m.

Rukwinden: Tot 47 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 6 juni 2020

Zondag 7 juni is het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Een onweer is nog steeds niet uitgesloten. Tussendoor kan de zon af en toe tevoorschijn komen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 16°C. Minima rond 10°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit W, ruimend naar NNW. Golven rond 1.5m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit W, ruimend naar NW. Golven rond 1.2m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 7 juni 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: