Zeilers weerbericht weekend 11-12 juli 2020

Weerkaart vrijdag 10 juli 2020

Zonnig en rustig weekend. Tijdens het weekend krijgen we geleidelijk de gunstige invloed van een naderend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan. Deze ochtend vrijdag 10 juli ’20 trekt een oude occlusie met heel wat lage bewolking over onze kust, deze namiddag gevolgd door de aanvoer van een licht onstabiele luchtmassa. Vooral vannacht kunnen er boven zee enkele buien ontwikkelen die dan ook onze kust aandoen. Morgen zaterdag 11 juli ’20 komen we meer en meer te liggen onder de gunstige invloed van het uitbreidende Britse hoog.

Zaterdag 11 juli wisselen zon en wolken elkaar af, vooral tijdens de voormiddag is er nog kans op een bui. Na de middag vergroten de opklaringen en verkleint de kans op een bui. Goed zicht, behalve tijden de buien. Maxima rond 18°C. Minima rond 12°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit NW, afnemend tot zwakke wind (4-6 kt) uit veranderlijke richting. Golven rond 0.7m, afnemend naar 0.5m.

Wind aan de kust: zwakke tot matige wind (4-8 kt) uit NW, tijdelijk toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.5m, afnemend naar 0.4m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zaterdag 11 juli 2020

Zondag 12 juli wordt het, na het verdwijnen van de ochtendmist of -nevel, zonnig en droog. Matig tot slecht, later goed zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 9°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit veranderlijke richtingen, draaiend naar ONO en toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.4m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZW, draaiend naar NW en toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zondag 12 juli 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: