Breskens Sailing Weekend 2020: na maanden van twijfel eindelijk een GO

Breskens Sailing Weekend 2020

De organisatie van het Breskens Sailing Weekend heeft zich de afgelopen maanden wel moeten inhouden om haar evenement het laatste weekend van augustus niet af te gelasten of uit te stellen tot volgend jaar. De voortekenen waren slecht, maar nu met de versoepeling van de COVID-19 maatregelen kunnen we weer sporten en mogen we van het Nederlandse Watersportverbond ook weer wedstrijden organiseren.

De draad is weer opgepakt en we gaan weer gemotiveerd aan de slag. Op het water van de Schelde en haar mondingen als vanouds en zonder restricties.

Aan de wal wat minder uitbundig dan voorgaande jaren. Het zal sober zijn zonder tent en zonder gezamenlijke maaltijden, maar wel met een vorm van catering. Verder heeft de gemeenschap Breskens ook veel te bieden.

De wedstrijd

Weer 2 banen voor resp. de CR en Two Handed gemeten boten en voor IRC/ORC  gemeten boten.

Een uitgesproken gelegenheid om er dit korte wedstrijdseizoen op het water nog wat van te maken en om te kijken of de prestaties op trim, navigatie, tactiek na de gedwongen rust periode nog op peil zijn.

CR

De cruiser racers varen 1 of meerdere gevarieerde wedstrijden per dag, zowel rond de boeien als rond de platen van de Westerschelde. Een meetbrief moet nog wel even aangevraagd worden en dat is via www.cruiserrating.be  snel en goedkoop geregeld.

ONK ORC 1, 2 & 3

Buiten het ONK IRC in 3 klassen is er nu ook het ONK ORC 1, gezien deze laatste van het voorjaar geen doorgang kon vinden. Vanzelfsprekend is er ook een klassement voor ORC 2 en 3. Korte wedstrijden en 1 middellange.

Two Handed

In de Two Handed klasse, de klasse van de toekomst, wordt een grote deelname verwacht.

Welke klasse dan ook, het blijft altijd spannend op de Westerschelde.

Inschrijvingen open

De Aankondiging, versie 2, staat op www.breskenssailing.nl en inschrijven via Manage2sail kan daar ook. Wacht er niet te lang mee.

Tekst: Meta van der Vaart
Foto: Ronald den Dekker / Wacon Images

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: