Zeilers weerbericht weekend 25-26 juli 2020

Weerkaart vrijdag 24 juli 2020

Wisselvallig weekend. We liggen dit weekend onder de invloed van een depressie over Scandinavië. Een storing, verbonden aan een depressiekern momenteel boven het Skagerrak, trekt deze voormiddag vrijdag 24 juli 2020, onder zeer verzwakte vorm, over onze kuststreek. In het zog van de storing volgt een mobiele hogedrukwig die vanaf deze namiddag vrijdag 24 juli 2020 even voor stabieler weer zorgt, maar een volgend frontaal systeem, verbonden aan een depressie ten NW van Schotland, bereikt morgen zaterdag 25 juli ’20 al onze regio. Het warmtefront passeert morgenochtend zaterdag 25 juli ’20, het vrij actieve koufront trekt in de nacht van zaterdag 25 juli ’20 op zondag 26 juli ’20 over onze kust.

Zaterdag 25 juli is het betrokken en voor de middag kan er wat motregen vallen, daarna blijft het een hele periode droog maar tegen de avond begint het te regenen. 's Nachts gaat de regen over in buien, die kunnen vergezeld zijn van onweer. Goed zicht, matig tot slecht zicht in de neerslag. Maxima rond 22°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit ZW, tijdelijk toenemend tot vrij krachtig à krachtig (20-25 kt).  Golven rond 1.2m, toenemend naar 1.4m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit ZZW, tijdelijk ruimend naar WZW en toenemend naar matig à vrij krachtig (15-20 kt). Golven rond 0.7m, toenemend naar 0.8m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht wordt geleidelijk onstabieler.

Weerkaart zaterdag 25 juli 2020

Zondag 26 juli wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. 's Ochtends kan er nog een bui vallen, daarna blijft het droog. Goed zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit W, toenemend tot krachtig (22-27 kt).  Golven rond 1.3m, toenemend naar 1.4m.

Wind aan de kust: Matige tot vrij krachtige wind (15-18 kt) uit WZW, tijdelijk ruimend naar W en toenemend naar vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 0.9m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zondag 26 juli 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: