Team Dutch Sail bevestigt deelname in de Youth America's Cup 2021

Team Dutch Sail

Met Team Dutch Sail in de Youth America's Cup 2021 zijn er nu twee Nederlandse teams die dingen voor het zilverwerk van deze prestigieuze zeilwedstrijd. Voor het eerst gaat Nederland deelnemen aan de Youth America’s Cup 2021. Enkele weken geleden kondigde het Kingdom Team haar deelname aan de YAC2021 aan. Nu is het de beurt aan Team DutchSail.

De Youth America's Cup is dé internationale offshore zeilrace voor teams onder 25 jaar. De teams gaan in Nieuw Zeeland met snelheden van 60 km/u over het water foilen.

Pieter-Jan Postma gaat de campagne leiden

Onder leiding van olympisch zeiler Pieter-Jan Postma wordt de beste groep jeugdzeilers van Nederland van 18 tot en met 24 jaar hiervoor geselecteerd en klaargestoomd voor de internationale top.

Een selectie van 2 mannen en 2 vrouwen gaan de strijd aan in de wedstrijd. Zij willen in februari 2021 de wereld laten zien dat Nederland niet alleen in het Olympisch zeilen al ruim twee jaar het beste zeilland ter wereld is, maar ook in het offshore zeilen aan de top staat.

Pieter-Jan Postma

Teamwork makes the dream work

Achter deze campagne staat een unieke samenwerking van de belangrijkste Nederlandse zeilorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Onder de vleugels van DutchSail in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond  én op inschrijving van KNZ&RV en KRZV De Maas. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Janssen de Jong Groep.

Team Dutch Sail wil de nieuwe generatie zeilers inspireren met ondernemerschap, innovatie en lef. Laten zien dat dromen uitkomen als je doorzet en samenwerkt. Hiermee willen ze de brug slaan naar nog meer offshore zeildromen zoals bijvoorbeeld de Ocean Race - met de stopover in Den Haag, het WK Zeezeilen - eveneens in Den Haag en het offshore zeezeilen als Olympische zeildiscipline vanaf 2024.

Pieter-Jan Postma vertelt ons:  

“Het team is het belangrijkste op de boot. In elke race zie je onder druk hoe zij op elkaar ingespeeld zijn, elkaar door en door vertrouwen. Dat ontstaat niet zomaar, dat vraagt voorbereiding, volledige inzet, verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Deze cultuur maken we samen en dan kun je presteren op het hoogste niveau."

"De Youth America’s Cup is de missing link in het Nederlandse jeugdprogramma, dat loopt van de Optimist tot aan de Olympische Spelen. Ik geloof er heilig in dat je samen meer kunt bereiken, dat de verbinding aangaan werkt. Dat alle partijen en initiatieven in en buiten de zeilwereld nu de krachten bundelen om dit waar te maken, is voor mij een droom die uitkomt. Samen gaan we nieuwe zeilhelden creëren.”

Regatta datums Youth America's Cup:

  • 18 – 23 februari 2021
  • 1 – 5 maart 2021
  • 8 – 12 maart 2021

Wil u het Team Dutch Sailing (ze lezen mee) veel succes toewensen dan kan dit heel makkelijk via onze Facebook fanpagina.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: