Zeilers weerbericht weekend 4-5 juli 2020

Weerkaart vrijdag 3 juli 2020

Frontaal weekend. Een Atlantische depressie trekt richting de Noordzee, via een strakke ZW-lijke stroming worden fronten naar onze kust gevoerd.

Vandaag vrijdag 3 juli 2020 profiteren we tijdelijk van een wig die het Azorenhoog heeft uitgebouwd naar West-Europa, maar vannacht bereikt een warmfront onze kust en neemt de zuidwestelijke stroming in kracht toe. Morgen zaterdag 4 juli ’20 rond de middag volgt een occlusie. Zondag 5 juli ’20 krijgen we te maken met een volgend, maar niet al te actief frontaal systeem. Maandag 6 juli ’20 ontwikkelt het Azorenhoog opnieuw een wig naar het vasteland, waardoor het bij ons weer rustiger wordt..

Zaterdag 4 juli is het zwaarbewolkt tot betrokken met voor de middag perioden met regen. Na de middag is het overwegend droog. Eerst matig zicht tijdens de neerslag, later goed zicht.  Maxima rond 20°C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Harde wind  (28-33 kt) uit ZW. Golven rond 2.2m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige tot krachtige wind (20-25 kt) uit ZW. Golven rond 1.2m.

Rukwinden: Tot 40 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag  4 juli 2020

Zondag 5 juli krijgen we eerst nog zwaarbewolkt weer met nu en dan een beetje regen. Vanaf de middag zijn er zonnige perioden met lokaal nog een buitje. Goed zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 17°C.

Wind op zee: Harde wind  (28-33 kt) uit ZW. Golven rond 2.5m.

Wind aan de kust: Krachtige wind (22-27 kt) uit WZW. Golven rond 1.5m.

Rukwinden: Tot 40 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zondag 5 juli 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: