Zeilers weerbericht weekend 1-2 augustus 2020

Weerkaart vrijdag 31 juli 2020

Het gaat de volgende dagen van heet naar koel. Na de gunstige invloed van een hoog met kern boven Duitsland met een oostelijke aanvoer van warme continentale lucht, komen we dit weekend onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen met een westelijke aanvoer van frisse maritieme lucht.

Een hoog met kern boven Duitsland voert via een zuidoostelijke stroming warme, continentale lucht aan. Vannacht vrijdag 31 juli 2020 zorgt de passage van een vore ervoor dat de aangevoerde lucht potentieel onstabiel wordt en vergroot de kans op warmteonweders. Morgen zaterdag 1 augustus ’20 passeert een verzwakt koufront waarna we in een westelijke stroming terecht komen met aanvoer van frissere lucht. Zondag 2 augustus ’20 zorgt een mobiele wig voor een weersverbetering.

Zaterdag 1 augustus start nog zwaarbewolkt maar in de loop van de voormiddag klaart het uit. Na de middag zijn er zonnige perioden. Matig, later goed zicht. Maxima rond 23°C. Minima rond 19°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit WZW, tijdelijk afnemend tot matig (11-16 kt).  Golven rond 0.8m, afnemend naar 0.9m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit WZW, ruimend naar W. Golven rond 0.7m, afnemend naar 0.6m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zaterdag 1 augustus 2020

Zondag 2 augustus start wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een buitje. Na de middag wordt het droog met zonnige perioden. Goed zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 18°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit NW, krimpend naar W en afnemend tot matig (8-12 kt).  Golven rond 0.8m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit NW, krimpend naar WNW en afnemend tot matig (7-10 kt).  Golven rond 0.6m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zondag 2 augustus 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: