Evi Van Acker stapt aan boord bij Jonas Gerckens

Red Dolphins L30

Jonas Gerckens verwelkomt deze week in Marseille samen met zijn Red Dolphins bemanning Evi Van Acker aan boord van zijn L30 zeilboot en dit ter gelegenheid van het L30 Europees Kampioenschap voor de Bemanningen dat van 21 tot 23 augustus gezeild wordt.

Evi Van Acker vertelt ons:

 "Om eerlijk te zijn, het is al 3 jaar geleden dat ik voor het laatst een regatta heb gezeild. Dit was op 21 augustus 2017 tijdens het wereldkampioenschap Laser Radial. Ik moet zeggen dat het een plezier is om weer op het water te kunnen zijn, ook al heb ik op persoonlijk vlak de topsport vaarwel gezegd. Jonas Gerkens heeft me uitgenodigd voor deze wedstrijd in Marseille. Ik hou van de plaats en het team is leuk, dus ik heb niet geaarzeld om mee te doen voor de week".

Jonas Gerkens:

 "Evi is een gerenommeerd zeilster en zal ons kunnen trainen op bepaalde aspecten waarmee de schippers van offshore races minder vertrouwd zijn. Ik denk vooral aan het starten en het goed lezen van het water in de eerste paar minuten van de race. Haar ervaring in de Olympische voorbereiding zal ook een echte toegevoegde waarde hebben voor de Red Dolphins. Ik kijk er naar uit om voor het eerst met haar te varen, want we hebben al een ontmoeting gehad met het Volvo-team aan wal, maar nog nooit op zee.”

Voor deze wedstrijd in Marseille brengt de Antwerpse schipper Pieter Tack ook zijn offshore-race expertise mee (hij stond al op het podium bij verschillende grote offshore races zoals de Fastnet, de Carribean 600 en de Rolex Middle Sea Race.

Evi Van Acker, Pieter Tack, Jonas Gerckens

Bemanning Red Dolphins

  • Jonas Gerckens
  • Sophie Faguet
  • Marie-Amélie Lenaerts 
  • Pieter Tack 
  • Evi Van Acker, Performance Support
  • Benoit Charon, Coach

Over de Red Dolphins

De ambitie van de Red Dolphins is duidelijk: België kwalificeren voor de Olympische Spelen en ons land in de TOP 8 brengen voor het eerste gemengde double handed offshore race evenement in de geschiedenis van de Olympische Spelen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: