Dan toch een Ostend Sailing Weekend voor CR en IRC zeiljachten

Ostend Sailing Weekend

Omdat de wedstrijdleiding bij de Royal North Sea Yacht Club - Oostende de COVID-19 maatregelen goed kan toepassen, wordt er dan toch op 19 en 20 september e.k. een klassieker uit de verder geannuleerde Indumar ONZK kalender gehouden: het Ostend Sailing Weekend. Dit geldt tegelijk als Open Belgisch Kampioenschap IRC.

Uiteraard zijn CR-gemeten zeiljachten uitermate welkom. Er is nog voldoende tijd om een CR rating aan te vragen: mail daarvoor naar Stijn Reunis (stijn@koelbvba.be). Deze klasse vaart 2 inshores per wedstrijddag.

Voor de IRC zeiljachten inclusief Half Tonners wacht een gemengd programma van windward/leeward en inshore reeksen. Boten zonder IRC meetbrief kunnen nu ook een Single Event Rating bekomen aan € 20,-. Mail daarvoor VOOR 9 september e.k. naar Luc Geirnaert (luc@wwsv.be). Lees hier meer over de Single Event Rating.

Ostend sailing

Corona restricties:

  • Digitale administratie: inschrijvingen, betalingen, wijzigingen, .... worden allemaal digitaal geregeld. (De gerelateerde QR codes worden bij race comité kantoor opgehangen).
  • Sociale contacten zijn beperkt binnen de bemanningsbubbel, dus aan boord. Het restaurant van de RNSYC open met tafels tot max. 10 pers.. Andere horeca in Oostende is open, maar volgens de geldende restricties.
  • Zaterdagavond trakteert de RNSYC.
  • Zondagmorgen: een bemanning per deelnemende boot kan koffie en ontbijtkoeken af komen halen.

Voorbehoud

Als de COVID-19 maatregelen alsnog roet in het eten zouden gooien worden de voorwaarden aangepast.  Het deelnamebedrag wordt in geval van afgelasting absoluut teruggestort.

Indumar Open Noordzee Kampioenschap

Het ONZK is een reeks van wedstrijden voor zeiljachten, georganiseerd door  watersportverenigingen in Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge, Breskens (NL) en Antwerpen.  Omwille van de COVID-19 maatregelen werden de races doorgeschoven naar 2021. Enkel het Ostend Sailing Weekend kan plaatshebben – onder voorbehoud.

Zeilen in Oostende

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: