Zeilers weerbericht weekend 22-23 augustus 2020

Weerkaart vrijdag 21 augustus 2020

Koeler weekend. Een golvend koufront, verbonden aan een depressie ten westen van de Britse Eilanden trekt vandaag vrijdag 21 augustus 2020 van west naar oost over het land en achter dit front wordt licht onstabiele maritieme lucht naar onze streken aangevoerd.

Na de passage van het golvende koufront wordt de aangevoerde luchtmassa gevoelig kouder en onstabieler. Tegelijkertijd ruimt de hoogtestroming naar de westelijke sector waardoor de komende dagen verscheidene Atlantische storingen naar West-Europa worden gestuurd. Die koelere luchtmassa en Atlantische storingen bepalen ons weer dit weekend en begin van volgende week.

Zaterdag 22 augustus zijn er afwisselend opklaringen en bewolkte perioden, tijdelijk wordt het zelfs zwaarbewolkt met kans op buien met onweer. De buienactiviteit neemt af naar de avond toe. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 21 °C. Minima rond 17°C.

Wind op zee: Krachtige wind (22-27 kt) uit ZW, toenemend tot hard (28-33 kt).  Golven rond 2.0m, toenemend tot 2.3m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit ZW, ruimend naar WZW en toenemend tot krachtig (22-27 kt). Golven rond 1.0m, toenemend tot 1.5m.

Rukwinden: Tot 40 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 22 augustus 2020

Zondag 23 augustus wisselen zon en wolken elkaar af. Af en toe wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en kan er een bui vallen. Matig zicht tijdens de buien. Maxima rond 20°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Vrij krachtige tot krachtige wind (20-25 kt) uit W, krimpend naar WZW.   Golven rond 1.6m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit W, krimpend naar WZW.  Golven rond 1.3m.

Rukwinden: Tot 35 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 23 augustus 2020

 

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: