Jachtclub Scheveningen start met SB20's om het zeilen laagdrempeliger te maken bij jongeren

SB20 zeilen

Jachtclub Scheveningen heeft onlangs 2 SB20’s aangeschaft. De SB20’s moeten een bijdrage leveren aan de verjonging van de vereniging en zij wil daarmee bereiken dat het zeilen voor een jonger (sportief) publiek laagdrempeliger wordt zonder dat men een boot hoeft te bezitten.

Door de COVID19 pandemie heeft de opstart van het project met de SB20’s niet in het afgelopen voorjaar een aanvang kunnen nemen, echter begin september zal worden gestart met de eerste cursussen in deze sportboten.

De SB20’s worden ingezet als verenigingsboot en zullen worden gebruikt voor opleidingsdoeleinden en zullen in de toekomst tevens door leden met ervaring ook gebruikt kunnen worden buiten de vaste programma’s om.

Ambitie van de vereniging is om tevens wedstrijdteams op te leiden die de vereniging kunnen vertegenwoordigen op evenementen met als ultieme uitdaging het WK SB20 in het jaar 2024 dat door Jachtclub Scheveningen georganiseerd wordt.

Meer informatie is te vinden op: https://www.jachtclubscheveningen.com/clubboten

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: