Kan het Breskens Sailing Weekend 2020 nog wel doorgaan?

Breskens Sailing Weekend

Sinds 29 juli zijn strengere coronamaatregelen van kracht, dat kan niemand ontgaan zijn. Zo worden Antwerpenaren geacht 14 dagen in quarantaine te verblijven als ze naar Nederland reizen. Voor deelnemers van het Breskens Sailing Weekend wil dit dus praktisch zeggen dat je al van 14 augustus zou moeten afreizen voor je kan meespelen.

Bovendien is het voor iemand die uit de provincie Antwerpen komt verboden om af te reizen naar Nederland voor een niet-essentiële verplaatsing. Dit lezen we op de website van Buitenlandse Zaken reisadvies Nederland.

Wat nu?

Marnix Lippens, voorzitter van het Breskens Sailing Weekend stond ons te woord:

“We volgen de berichtgeving rond nieuwe coronamaatregelen nauwkeurig op. Onze organisatie heeft alles in het werk gesteld om het evenement veilig en gezond te laten verlopen voor de deelnemers en de talrijke vrijwilligers. Zo zal de jury nog maar uit twee fysieke personen bestaan waardoor we makkelijk met een scherm kunnen werken, de andere juryleden zijn digitaal aanwezig via videoconferentie.”

Op onze vraag hoe het Breskens Sailing Weekend omgaat met het feit dat deelnemers uit de provincie Antwerpen volgens de nieuwe opgelegde coronamaatregelen niet kunnen deelnemen was nog geen concrete beslissing genomen.

Marnix:

“Een terechte vraag en het ziet er naar uit dat we dit jaar de deelnemers en bemanningen uit de provincie Antwerpen zullen moeten missen. Donderdag aanstaande hebben we een nieuwe bestuursvergadering en dan zal dit onderwerp als hoogste punt in de agenda staan.”

We volgen dit nauwgezet op. Stay tuned.

Heeft u een reactie of commentaar over de impact van de nieuwe coronamaatregelen in de zeilsport dan kan dit makkelijk via onze Facebook pagina, de organisatie van het Breskens Sailing Weekend leest mee.

Foto: Wacon images

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: