Nieuw: Arcona 385

Arcona 385

Arcona Yachts AB is trots om de lancering van hun nieuwste nieuwe model, de Arcona 385 aan te kondigen. De nieuwe Arcona 385 blijft Arcona's sterke punten van innovatie en uitmuntendheid van het ontwerp handhaven, met behulp van de beste materialen en het beste vakmanschap zonder in te leveren op de superieure prestaties op het water.

De Arcona 385 is een snel, licht gebouwd en gemakkelijk te zeilen 38 ft performance cruiser. De nieuwe exterieur styling van de Arcona 385 zorgt voor meer natuurlijk licht in de salon en kombuis als gevolg van de nieuwe grotere romp ramen en nieuwe grotere opbouw ramen. Er is ook een groter instrumentenpaneel boven het ingangsluik om grotere of meerdere instrumenten op te nemen.

De Arcona 385 is een belangrijke stap in het ontwerp van onze nieuwste modellen, zonder afbreuk te doen aan de uitstekende zeilprestaties. Haar voorganger, de Arcona 380, werd uitgebracht in 2013 en heeft vele prijzen in zeilraces gewonnen. We hebben een duidelijke trend gezien in de verzoeken om een open spiegel en de werf begrijpt waarom. Het zorgt niet alleen voor meer licht in de kajuit, maar het biedt ook nog toegankelijker opbergruimte in de kuip - een duidelijke verfijning van de Arcona 380, dus de Arcona 385 zal standaard een open spiegel hebben." Aldus Nicolas Broberg, CEO, Arcona Yachts AB.

De Arcona 385 weerspiegelt de kwaliteit die men kan verwachten van de Zweedse botenbouwers met behulp van de nieuwste materialen, geavanceerde technieken en zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Haar lay-up, die een 20mm Divinycell schuimkern bevat, maakt gebruik van de nieuwste vacuüminfusietechnologie. Alle schotten zijn verbonden aan de romp en het dek voor extra sterkte. In het hart van de boot is de gegalvaniseerde stalen frame, waarbij alle dynamische krachten van tuig, mast en kiel, ervoor zorgen dat de boot sterk, stijf en responsief is. De zijdekken zijn breed en de cockpit is ruim met veel ruimte voor bemanning, familie en vrienden. Er zijn twee carbon stuurwielen en de cockpit tafel is verzonken in de cockpitvloer.

Arcona 385

De interieurs van Arcona zeiljachten zijn van hoge kwaliteit houtwerk en voorzien van praktische opslag op slimme locaties. De royale saloon is zorgvuldig doordacht voor optimale levensomstandigheden. Rekening houdend met de volledige 3,8 m breedte van het jacht, is er veel ruimte rond de salontafel en heeft ze een ruime kombuis. De Arcona 385 heeft standaard drie cabines, maar de optie van twee cabines met een aparte douche is ook beschikbaar. De keuze van Khaya Mahonie of Scandinavische Light Oak interieur en diverse andere interieur bekleding opties zijn beschikbaar zoals voor alle zeiljachten van de Arcona vloot. Hulp bij het kiezen van de beste dek uitrusting, navigatie apparatuur en zeilgarderobe om aan uw zeilbehoeften te voldoen, is ook volledig beschikbaar bij het Arcona-team.

Magnus Lundgren van Arcona Yachts zijn commentaar, "Ik heb verschillende Arcona 380’s geracet in de afgelopen 4-5 jaar, meest recent in de Pantaenius Bohusracet aan het einde van juni 2020, aan boord van “Ikigai”. Met een bemanning van twee voor twee dagen non-stop was dit het hoogtepunt van de zomer. Het hebben van meer toegankelijke opslag als gevolg van de open spiegel en meer natuurlijk licht beneden zal fantastisch zijn en we kijken ernaar uit om de Arcona 385 te racen bij toekomstige regatta's."

Meer natuurlijk licht binnenin, een groter instrumentenpaneel en een open spiegel op de Arcona 385 betekent een sterke focus op comfort zonder afbreuk te doen aan haar uitstekende zeilprestaties. Deze sub-40footer is de ideale familie performance cruiser. De verfijningen zijn een duidelijke stap voorwaarts voor deze populaire en bewezen goed zeilende Arcona. Kom naar Open Yard, Ellös, Orust 21 – 25 augustus of in Gustavsberg van 28 tot 30 augustus, om meer te weten te komen over dit nieuwe model. Of kijk op www.arcona.nl

Prijs is afhankelijk van de koers Zweedse kronen € 330.000, = incl. BTW af werf Zweden

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: