Breskens Sailing Weekend 2020 op de valreep afgelast!

Breskens

Eerder meldden we dat Breskens Sailing Weekend het moeilijk zou krijgen met haar organisatie omdat de zeilers uit de provincie Antwerpen niet meer konden deelnemen wegens de strengere coronamaatregelen. Gisteren is tijdens de bestuursvergadering na intensief beraad de beslissing genomen dat het Damen Breskens Sailing Weekend 2020 niet kan doorgaan.

Het Breskens Sailing Weekend had normaal van 28 tot en met 30 augustus 2020 plaats gevonden.

In een e-mail deze ochtend verzonden naar alle deelnemers vertelt Breskens Sailing Weekend voorzitter Marnix Lippens het volgende:

Beste zeilers

Het bestuur van de Stichting Breskens Sailing  heeft na intensief beraad besloten Damen Breskens Sailing voor 2020 alsnog te cancelen.
Alle voors en tegens afwegend zijn we unaniem, met spijt in ons hart, tot deze beslissing gekomen.

Dit ondanks dat we goed konden voldoen aan het protocol verantwoord sporten van NOC/NSF en de bijbehorende richtlijnen van het watersportverbond en de benodigde vergunning in orde was.

Het aantal te verwachten deelnemers voor de kampioenschappen IRC en ORC1 was onder de gestelde limiet en ook deelnemers aantallen in CR en Double handed klassen blijven naar verwachting ver onder de maat.

Het organiseren van een gezond, ook voor onze vele sponsoren,  interessant evenement is dan ook niet mogelijk.

Deelnemers die reeds ingeschreven zijn en hun inschrijfgeld voldaan hebben krijgen dit natuurlijk teruggestort.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op een nieuwe editie van Breskens Sailing op 27, 28 en 29 augustus 2021.

Met sportieve groet,

Marnix Lippens
Stichting Breskens Sailing

Heeft u een reactie of commentaar over het Breskens Sailing Weekend dan kan dit makkelijk via onze Facebook pagina, de organisatie van het Breskens Sailing Weekend leest mee.

Foto: Wacon Images

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: