Team DutchSail klaar voor eerste internationale krachtmeting

Team DutchSail

De 69F Revolution Cup is voor de zeilers van Team DutchSail de eerste internationale krachtmeting. In de regatta die vrijdag 7 augustus op het Italiaanse Gardameer van start gaat, strijden zestien teams gedurende zes dagen om de winst. Het Nederlandse team, uitkomend voor de KNZ&RV Muiden en KRZV De Maas uit Rotterdam, is in Italië ter voorbereiding op de Youth America’s Cup in Nieuw-Zeeland begin volgend jaar.

Pieter-Jan Postma onder de indruk

Coach van Team DutchSail, oud-Olympiër Pieter-Jan Postma, is onder de indruk van de getoonde progressie.

Postma:

“We zijn nu een week hier in Italië, het bruist van de energie. We hebben een team zeilers met verschillende achtergronden, zowel uit het olympische circuit als uit het match-racen en zelfs enkele afkomstig van de grote boten. De kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines is echt gaaf om te zien. Het is fantastisch om dit proces te mogen faciliteren en ik ben echt onder de indruk van de manier waarop de mannen en vrouwen het oppakken."

Team DutchSail

Foto: Team DutchSail in actie op het Gardameer,Italië

Zeilers Team DutchSail

De volgende zeilers zijn op dit moment geselecteerd voor Team DutchSail:

 • Cas van Dongen
 • Emma Siewers
 • Eva Asbeek Brusse
 • Ismene Usman
 • Lars van Stekelenborg
 • Robin Becker
 • Rutger Vos
 • Scipio Houtman

De komende maanden strijden zij onderling, in een intensief selectietraject, om te bepalen wie er in februari 2021 aan boord zitten. Uiteindelijk bestaat het team in Nieuw-Zeeland uit een selectie van twee mannen en twee vrouwen plus maximaal twee reserve zeilers.

Voor meer informatie over de Revolution Cup: https://69fsailing.com/revolution-cup/

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: