🏆 Cedric Willekens wereldkampioen Melges 32 met team Homanit

Cedric Willekens

Het WK Melges 32 werd dit jaar gezeild in Villasimious, Sardinie, van 26 t/m 29 augustus. Het was het allereerste door World Sailing erkende wereldkampioenschap van 2020 en beloofde daarom zeer spannend te worden. Het bijzondere aan de Melges 32 vloot is dat de Corinthian (amateurs) het op kunnen nemen tegen de professionele teams. Aan boord van het Duitse Corinthian team Homanit zat de 22 jarige Belgische zeiler Cedric Willekens afkomstig uit Paal (Limburg). Het team werd vijf maanden geleden gevormd uit jonge talentvolle zeilers die hun stempel willen zetten in de professionele zeilwereld.

Het WK Melges 32 begon met zeer licht weer en na 3 spannende wedstrijden wist Cedric Willekens met het team een 3, 8, 1 uit de hoed te toveren en kwamen daarmee op de 2e plaats overall te staan en op de 1e plek als Corinthian team.

Cedric Willekens

In de daarop volgende dagen kreeg het team het echter moeilijker, met de wind die stevig aantrok naar 18-25 knopen. De professionals konden nu laten zien dat zij de meer ervaren zeilers zijn. Des ondanks liet het team veel potentie zien, door meerdere keren als 1e bij de bovenwindse boei aan te komen. Helaas zorgde enkele kleine foutjes, die in deze vloot meteen worden afgestraft, ervoor dat ze op het einde van de voorlaatste dag als 6e in de ranking stonden. Echter lagen de nummer 2 t/m 6 op enkel 6 punten van elkaar dus beloofde het een zeer spannende laatste dag te worden.

WK Melges 32

Uiteindelijk trok team La Pericolosa met schipper Christian Schwoerer aan het kortste eind en werden ze verdiend 2e . De 3e plek zou pas op de finish lijn van de allerlaatste wedstrijd bepaald worden. Toen team Homanit een 3e plek zeilde en daarmee net genoeg boten tussen zichzelf en team G-Spot, wisten te houden konden ze op het podium springen.

Met dit mooie resultaat werden ze uiteindelijk wereldkampioen in de Corinthian divisie en 3e in het algemeen klassement. Een dubbel podium voor het jonge amateurs team, iets wat geen enkel ander team ooit gelukt is!

Team Homanit

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: