Challenge Cup 2020: een uitdaging voor de zeilers

Challenge Cup 2020

Ook dit jaar was de Challenge Cup weer een uitdaging. Wat windstil begon voor de kust van IJmuiden eindige op de eerste leg met ZW 7 en stroom mee in het Stortemelk naar Terschelling.

Topsnelheden werden gerealiseerd tussen de 12 en 16 knopen. Kikken voor de zeilers! Op de 2e Leg van Terschelling terug naar IJmuiden leek het een kruisrak te worden. Maar uiteindelijk bleek de wind de zeilers gunstig gezind.

Degenen die strategisch goed gebruik wisten te maken van de stoom en ondieptes hebben mooie tijdswinsten weten te behalen.

Salty Dog

Aan boord bij de Salty Dog

Op het IJ bij Amsterdam Marina vond de prijsuitreiking plaats met schitterende prijzen. 1e Prijzen: Progenion Ionizer, 2e Prijzen Dubarry Zeilschoenen, 3e Prijzen Cameraland Gimball. First Liner prijzen: Landrover Tas en als klap op de vuurpijl de Tom Hopman Trofee in de vorm van een Landrover Defender Weekend.

Top 3 uitslagen

ORC

 1. Salty Dog, Rene Bolle
 2. Parrot, Rimmer Stumpel
 3. Sailmon, Ronald Prins

Tour

 1. 1 Mad Max Jacqueline Terpstra
 2. 2 Scampolo Johannes Vierbucher (D)
 3. 3 Time Less  Jan Matser
 • First Liner Ijmuiden – Terchelling – Parrot
 • First Liner Terschelling – Ijmuiden – Mad Max
 • Winnaar Tom Hopman Trofee Time Less

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking Challenge Cup

Tekst en foto's: Jacqueline Terpstra

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: