Snipe zeilers gaan weer los op het Antwerpse Galgenweel tijdens het Belgisch kampioenschap

Galgenweel Antwerpen

Op 26 en 27 september zeilen de Snipe zeilers op het Antwerpse Galgenweel voor de titel Belgisch Kampioen Snipe 2020.  

Dit jaar zeilden de Belgische Snipe zeilers reeds een succesvolle Antwerp Snipe Cup in maart, gevolgd door een zomerse Sprot Cup in juni. Met vele geannuleerde wedstrijden bleef de rest van het zeilseizoen eerder stil. De klasse kijkt dan ook erg uit naar het aankomende event.

Reeds 25 boten registreerden zich voor de wedstrijd. Elk jaar kan het OBK rekenen op de deelname van enkele internationale teams. Dit jaar wordt het hoogstwaarschijnlijk een nationale aangelegenheid, waarin de Belgische toppers het beste van zichzelf zullen geven om de felbegeerde titel in handen te krijgen. Zondagnamiddag sluit het event af met een medalrace waarin de 10 beste teams zullen aantreden.

Snipe klasse

De organiserende club RYCB en de Belgische Snipe klasse sloegen samen de handen in elkaar om, ondanks de huidige situatie,  toch mooie én veilige socials te voorzien.  ’s Middags worden de zeilers verwend met een lunchpakket, en ’s avonds voorziet Street food cateraar Up’pepper iedereen van een lekkere hap. Ook op andere vlakken zorgt de wedstrijdorganisatie voor de veiligheid van de deelnemers. Bij aankomst kunnen de deelnemers zich aanmelden bij een Self-check in. 

Duvel Moortgat en D-Drinks geven kleur aan de wedstrijd, waarvoor dank!

Zin om ook je kans te wagen? Aanmelden kan nog tot 18 september via www.manage2sail.com
De eerste start zaterdag is voorzien om 1030 u. Tot dan! 

Auteur: Yannick Laumans
Foto's: Erwin Van Iseghem (archief - Antwerp Snipe Cup 2020)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: