Twee zeilers op weg naar de Nederlandse titel zonder puntverlies

Paul Hameeteman

Op de tweede en voorlaatste dag van het Open Dutch Sailing Championships worden de kaarten geschud op weg naar de finale. In de Finn is Nicholas Heiner de absolute favoriet met enkel overwinningen tot nu toe. Saillant detail, mogelijk staan morgen vader en zoon op het podium want Roy Heiner staat nog derde. Paul Hameeteman heeft ook alleen nog maar races gewonnen in de Laser radial. De zeiler uit de talentploeg won, net als Heiner, vorige week ook al de Kielerwoche. Op deze manier lijkt Hameeteman samen met Heiner af te stevenen op de nationale titel zonder puntverlies.

Negen nationale titels

Morgen 20 september worden de Nederlandse Kampioenen bepaald in die klassen waarin minimaal 15 deelnemers aan de start verschijnen. Dat wil zeggen er liggen negen wimpels te wachten voor de nieuwe kampioenen. Die negen klassen zijn in willekeurige volgorde, klik voor alle uitslagen:

 1. Laser
 2. Laser radial
 3. SB 20
 4. Contender
 5. Formula 18
 6. Finn
 7. RS Feva
 8. Yngling
 9. Matchrace

Nicholas Heiner

Nicholas Heiner

Cis Schuurman KWV De Kaag: “Als de zeilers blij zijn wij dat ook”

Om meerdere tientallen wedstrijden goed en efficiënt te kunnen uitrollen heeft de organisatie de hulp van vele vrijwilligers. Zo is RYC Hollandia verantwoordelijk voor alle wedstrijden op de oranje baan en de leden van KWV de Kaag op de rode baan.

Cis Schuurman van KWV de Kaag is assistent wedstrijdleider op de Kaagbaan. Cis gaf de volgende reactie:

“Ik ben vooral trots op het feit dat we deze wedstrijden goed en veilig  kunnen organiseren. Een extra traktatie zijn de gunstige condities; goed weer en een lekker windje. Want als de zeilers blij zijn, zijn wij als wedstrijdcomité dat ook. Het is voor ons ook belangrijk dat we blijven oefenen met het oog op het Jeugd WK Zeilen en dan het WK Zeilen dat we 2021 en 2022 willen organiseren. Dat is natuurlijk wel belangrijk dat we goed getraind zijn met elkaar en op elkaar zijn ingespeeld als team. Om ervoor te zorgen dat het straks allemaal vlekkeloos verloopt."

Groene supportboot

Tijdens de Open Dutch Sailing Championships maakt de organisatie gebruik van een volledige elektrisch aangedreven speedboat voor genodigden.  Eenmaal op de foils kan deze Deze Candela batterijboot snelheden tot 55 km/uur bereiken door het gebruik van een hydrofoil, een soort draagvleugel onder de boot. Daarmee gebruikt de Candela geen fossiele brandstof en bespaart ook nog eens 80% energie.

Candella elektrische motorboot

Groene draagvleugel batterijboot voor genodigden: Candela

Fotograaf: Klaas Wiersma

Auteur:

 • Watersportverbond

  Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: