Laatste wedstrijden seizoen 2020: wie worden de nieuwe ORC Kampioenen?

ORC kampioenschappen

Het coronavirus houdt ons nog steeds bezig maar gelukkig, op de valreep gaan er dit jaar nog een aantal mooie ORC kampioenschappen van start.

NK TwoHanded

De beste Nederlandse TwoHanded zeilers (in spé) strijden dit jaar tijdens de 100 Mijl Bruine Bank Race (11-12 sept) en Van Uden Reco Medemblik Regatta (2-4 okt.) om de Nederlandse titel, daartoe dient wel aan beide events te worden doorgenomen. Wij hopen met dit format een mooie offshore vanuit Jachtclub Scheveningen te combineren met uitdagende inshores op het IJsselmeer. Voor beide events kan nog worden ingeschreven!

NK ORC4

Het grote succes van het NK ORC4 in 2019 krijgt wederom vanuit Muiden een vervolg tijdens de Zuiderzee Regatta (11-13) sept. De combinatie van o.a. stimulerende kwartton-zeilers en deelname uit de eveneens fraaie Marieholm-klasse bleek  onder de bezielende leiding van de KNZ&RV een groot succes én opleving van de ORC4 klasse.

NK ORC2-3 en ORC Sportboten

Tijdens de Van Uden Reco Medemblik Regatta (2-4 okt.) wordt er gestreden om het eremetaal in de Sportbootklasse en ORC 2 en 3 klasse. Drie dagen racen voor het prachtige Medemblik en, ondanks enige afstand, in de avonduren veel gezelligheid. Ook voor deze vanuit de Holland Regatta Club immer strak georganiseerde races kan nog worden ingeschreven.

Ere wie het toekomt..

De coronacrisis heeft het voor veel organisatoren en vrijwilligers heel moeilijk gemaakt. Veel evenementen konden geen doorgang vinden en bleek een berg aan verricht voorwerk voor niets. Ongelofelijk veel dank aan hen die zich zo hard hebben ingezet!
Uiteraard geldt dat ook voor iedereen die nu in de startblokken staan en, binnen de kaders van de coronamaatregelen, hun stinkende best doen om voor ons als zeilers mooie wedstrijden te organiseren, héél veel dank!

Op de valreep: uw wedstrijdlicentie!

Het blijkt dat veel mensen nog geen  wedstrijdlicentie hebben aangeschaft en ondanks dat er nauwelijks wedstrijden zijn gevaren, lopen de kosten natuurlijk bij het Watersportverbond wél door, en die nodig zijn om ons te kunnen laten wedstrijdzeilen. Wedstrijdlicenties zijn verplicht zodra je aan wedstrijden deelneemt. Daarom een dringend verzoek als jij of je crew nog geen (maand)licentie hebben aangeschaft om dat alsnog te doen via: https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/wedstrijdsport/wedstrijd…

Een blik op 2021, uw veiligheid

Wat 2021 ons gaat brengen is nog de vraag maar laten wij zeilers vooral van het meest positieve uitgaan. Wacht niet te lang met aanmelden voor de speciale veiligheidstrainingen. Deze zijn vereist voor deelname aan bijvoorbeeld de North Sea Race en Fastnet Race én (veiligheid)training is uiteraard altijd een welkome aanvulling op goed en vertrouwd zeemanschap.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: